Villa Waage

Adresse: Io, Meland kommune
BRA:         250 m2
Status:     2016 –

Ny enebolig på et eksisterende gårdsbruk. Familien ønsket seg en bolig med alle hovedfunksjoner på ett plan. Huset forholder seg til områdets byggeskikk og uttrykk på en moderne måte i sitt formspråk og materialitet, samtidig som det er tilpasset det omkringliggende landskap med en åpen fasade mot sjøen og en tettere fasade mot nord.

Huset har en åpen sammenhengende planløsning, men er inndelt i soner som tillater forskjellig bruk. Den fremre del med stue og kjøkken er åpnet helt opp til mønet. Loftetasjen er knyttet sammen med resten i en åpen messanin-løsning som gir en god innvendig kommunikasjon mellom etasjene.

Materialbruken er helt gjennom tre. Kjernen er bygget i synlige CLT-massivtre elementer, isolasjonen er i isocell/trefiber. Utvendige fasader er i liggende vestlandskledning.